BODRUM

BODRUM

 

09-10 Eylül Tarihlerinde muhteşem tarihi ve doğası ile göz dolduran; Türkiye’ nin nadide dalış noktalarının bulunduğu BODRUM'a gidiyoruz.

 

Tur Hakkında

 

Muhteşem koyları masmavi deniziyle batık ve Reef dalışlarıyla dalıcıların gözde dalış bölgelerinden birtanesidir. 

Tur Programı

 

08 Eylül Cuma akşamı saat 20:30'da Konya Dalış Merkezinde buluşup saat 21:00'da bozulmayan mimari dokusu ve dünyaca ünlü dalış noktalarıyla şirin bir tatil beldesi olan BODRUM'a hareket ediyoruz.

09 Eylül Cumartesi sabahı saat 07.00 civarı BODRUM'a gelip otelimize yerleşip kahvaltımızı yaptıktan sonra saat 09.00'da dalış teknemizle BODRUM’un o güzelim mimarisini arkamızda bırakıp Ege Denizinin eşsiz maviliklerinde hareket ediyoruz. Biz göz kamaştıran masmavi 2 farklı koyda dalışımızı gerçekleştirirken, bu arada isteyenler pırıl pırıl turkuaz mavisi bu sulara kendilerini bırakıp yüzmenin tadına varabilirler. Bu güzel anları saat 17.00- 18.00 civarında sona erdirip otelimize geri döndükten sonra akşam yemeğimizi yiyip BODRUM’da harika bir geceyle hep beraber oluyoruz.

10 Eylül Pazar sabahı ise farklı bir güzergâh olan Büyük reef ve Batık dalışlarımızı gerçekleştiriyoruz. Tüm ekibimiz dalışlarını bitirdikten sonra Bodrum'a hareket edip güzel bir macerayı, Büyük Reef'in o eşiz mercanlarını, Uçak batığının o büyüleyici görkemini, Bodrum'un tertemiz havasını geride bırakıp güzel hatıralarla dönüş yolculuğumuza başlayacağız.

 

Fiyatlar

FİYATLARIMIZ

DALICI :       6.750TL      

 (Tanıtım dalışı veya setifikalı dalış yapacaklar için geçerlidir.)

GEZİCİ :       6.750 TL      

(Dalış yapmacaklar için geçerlidir.) 

SINGLE OD. FARKI 1.000 TL

(Otelde tek kalmak isteyen misafirlerimiz için geçerlidir.)

Fiyatlarımıza K.D.V. Dahildir.

 

Fiyata Dahil Olan Hizmetler.

Ulaşım - 1 Gece Otel Konaklama – Toplam 4 Dalış

2 Gün Tekne gezisi - Dalış Malzeme Kirası 

Tekne ve Rehberlik Hizmetleri

Sabah Kahvaltı "Cmrtsi - Pazar " 

Öğle Yemeği (Teknede) "Cmrtsi - Pazar " 

Su altı foto ve videoları

 

Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler.
Akşam yemekleri fiyata dahil değildir.

Foto Galeri

Dalış Bölgesi

BODRUM DALIŞ NOKTALARI: 
BODRUM önceki adıyla Halikarnassos, inci beyazı evleri, masmavi denizi, pembe begonvilleri, kalesi, daracık sokakları ve yatları ile ünlü bir beldemizdir. Bodrum’da dalış diyince, akla birçok dalış noktası gelmektedir ki, bunların içinde canlılık açısından en ünlüleri Büyük reef ve Küçük reef’ dir. Sünger oluşumunun fazlalığı, farklı türde deniz canlılarına ev sahipliği yapar. Bu bakımdan özellikle dalgıçlar ve su altı fotoğrafçıları tarafından tercih edilmektedir. Başlıca müren, barracüda, vatoz, trompet balığı, orfoz, ahtapot, deniz tavşanı gibi deniz canlıları ile istakoz ve yengeç gibi deniz kabukluları yaşamaktadır.  Su sıcaklığı yazları 25 – 27°C arasına çıkmaktadır.

Büyük Reef: Tekne ile Bodrum merkez sahile 20 dakika uzaklıkta bulunmaktadır. Derinlik güney’inde derinlik 32 metre kuzeyinde ise 36 metre civarındadır. Müren balığı, orfoz, lağos, barracuda, akya, ahtapot gibi deniz canlıları dışında kayalar üzerinde oluşmuş süngerler etkileyicidir.

Küçük Reef: Büyük reef’ ten 200 m. kadar Bodrum yönündedir. Tepesi 5-6 metre, dört tarafı da 7-8 metrelerden itibaren dik olarak derinleşmekte ve taban 28-30 metre olan bir sığlıktır. Müren balığı, barracuda, ahtapot, orfoz gibi deniz canlıları dışında kayalar üzerinde oluşmuş süngerler görebilirsiniz.

Kurt Burnu: Bu dalış noktası hem deneyimli dalgıçlar, hem yeni başlayan dalgıçlar hem de eğitim dalışı alacak dalgıçlar için idealdir. Bodrum limandan tekne ile 15dk kadar sürmektedir. Kaya oluşumları yaklaşık 3 metreden başlayıp, 20-30 metrelere kadar inmektedir. Dalış esansında çeştli kaya balıkları, orfoz, denizyıldızı, deniz hıyarı ve birçok kırık amfora parçası görmeniz mümkündür. Yaklaşık 15 metre derinlikte eski bir Fenike gemisine ait bir çapa bulunmaktadır. Bunun dışında 8-10 metre civarında Murat 124 otomobil batığı da bulunmaktadır. Otomobilin adaya nasıl geldiği ile ilgili bir fikir bulunmamaktadır.

Delikli Mağara: Bu dalış noktası hem tecrübeli dalıcılar hem de başlangıç seviyesindeki bröveli dalıcılar için idealdir. Mağara girişi 14 metre derinliktedir. Bodrum limana yaklaşık 40 dakika uzaklıkta olup Karaada’ nın arkasında yer almaktadır. Mağaraya teker teker girilmektedir. Mağara içindeki mor ve sarı renkli oluşumlar görülmeye değerdir. Mağaranın girişi geniştir ve tavanındaki 1 metre çapındaki delikten, 6 metre yukarı çıkarsınız. Çıkış sonrası mağara içinde bulunan dalgıçların yukarıda toplanan hava kabarcıklarını izlemek eşsizdir.

Pınar-1 Batığı: Bu batığın en derin noktası 33 metre olup, en sığ noktası 18 metre civarındadır. Pınar-1 batığı Türk Deniz Kuvvetleri tarafından zamanında su tankeri olarak kullanılmış Alman yapımı bir gemidir. 37 metrede uzunluğunda bu batıkta kaptan köşkü, güverte ve kamaralar gibi birçok yeri dolaşıp hem güvenli hem eğlenceli bir batık dalışı deneyimi yaşayabilirsiniz.

Tilki Burnu: Bu dalış noktası Bodrum limandan tekne ile yaklaşık 12 dakika sürmektedir. Hem tecrübeli, hem başlangıç hem de ilk defa dalışı keşfedecek olanlar için ideal bir noktadır. Kaya oluşumları yaklaşık 3 metreden başlayıp, 20 metreye kadar inmektedir. Genelde her dalışta müren ve ahtapotları görmeniz mümkündür.

Fener:
 Karaada’ nın hemen ucunda yer alan bu dalış noktası Bodrum limandan tekne ile yaklaşık 20 dakika sürmektedir. Hem tecrübeli, hem başlangıç hem de ilk defa dalışı keşfedecek olanlar için ideal bir noktadır. Kaya oluşumları yaklaşık 5 metreden başlayıp, 20 metreye kadar inmektedir. Bu dalış noktasında Beyaz Mercan’ ları görebilirsiniz. Ahtapot, kaya balığı, müren, orfoz gibi balık çeşitlerine ev sahipliği yapmaktadır.

SG115 Batığı: 29 metre uzunluğundaki SG 115 eski bir Sahil Güvenlik gemisidir. 2007 yılında BOSAD tarafından Yapay resif projeleri kapsamında batırılmıştır. En derin noktası 30 metrede ve en sığ noktası 18 metrededir.

C-47 DAKOTA UÇAK BATIĞI: 20 metre uzunluğunda ve 30 metre kanat açıklığına sahip askeri uçaktır. Batığın en derin noktası 28 metrede ve en sığ noktası 16 metrededir.
Paçoz:  Kaçakçı Koyu ve Fener arasında yer alan bir dalış noktası olup hem tecrübeli, hem başlangıç hem de ilk defa dalış yapacak olanlar için idealdir. Bodrum limandan tekne ile yaklaşık 25 dakika sürmektedir. Yaklaşık 6-7 metre derinlikte deniz bitkileri ile kaplanmış derin bir duvar göreceksiniz. Bu dalış noktasında 3 adet mağara bulunmaktadır.  Karavida, baraküda, orfoz,  ahtapot, vatoz gibi deniz canlıları dışında süngerler yaşamaktadır.

Kaçakçı Koyu: Bodrum Liman’ dan tekne ile yaklaşık 30 dakika sürmektedir. Bu dalış noktası Hem tecrübeli, hem başlangıç hem de ilk defa dalışı keşfedecek olanlar için idealdir. Kaya oluşumları 26 metreye kadar inmektedir. Ve kaya oluşumlarının arasındaki çatlaklarda müren balıklarını ve süngerleri görmek münkündür.

Poyraz: Karaada’ nın arkasında yer alan bu dalış noktasına Bodrum Liman’ dan tekne ile yaklaşık 45 dakika sürmektedir. Bu dalış noktası hem tecrübeli, hem başlangıç hem de ilk defa dalışı keşfedecek olanlar için idealdir. Orfoz, ahtapot, müren gibi deniz canlılarına ev sahipliği yapmaktadır. Kaya oluşumları 8 metre ile 20 metre arasındadır.

Yassıada:
 Bu dalış noktası volkanik patlamalar sonucu oluşmuş bir kayalıktır. Bu dalış noktasına Bodrum Liman’ dan tekne ile 50 dakika sürmektedir. Su çok akıntılı olduğundan sadece tecrübeli dalıcılar dalmaktadır. Orfoz, sinarit, barracüda, akya, müren ve karavida gibi balıklara rastlayabilirsiniz.

Ksona Burnu: 
bu dalış noktası Bodrum Liman’ dan tekne ile 50 dakika kadar sürmektedir. Hem tecrübeli hem lisans seviyesindeki dalıcılar için ideal bir dalış noktasıdır. Bodrumlu meşhur sünger avcısı “Aksona Mehmet” tarafından keşfedildiğinden ismi buradan almıştır. Kaya oluşumları 3 metreden başlayıp, 20 metrelere kadar inip bir kaya duvarına dönüşür ve ardından 30-35 metrelere kadar iner. Bu dalış noktasında bulunan eski bir Fenike çapası ve amforalarda görmeye değerdir. Bunun dışında orfoz, ahtapot, lagos,  müren, barracüda gibi deniz canlılarını görmeniz mümkündür.

Güney Ucu: Karaada’ nın güneyinde yer alan bu dalış noktasına Bodrum Liman’ dan tekne ile 50 dakika kadar sürmektedir. Hem tecrübeli hem lisans seviyesindeki dalıcılar için ideal bir dalış noktasıdır. Bu dalış noktasında dev istiridyeler ve ahtapotlar görmeniz mümkündür. Ayrıca 26 metre derinlikte bir mağara bulunmaktadır.

Orak Adası: Bodrum Liman’dan tekne ile 1,5 saat kadar sürmektedir. Bu dalış noktasında derinliği 6 metreden başlayıp 90 metreye kadar inen muhteşem bir duvar bulunur. Hem tecrübeli dalıcılar hem de lisans seviyesindeki dalıcılar için uygundur.

Kaynaklar:
http://www.bodrumlu.com/Dalis-Noktalari.html
http://zipkinci.com/marmara-bolgesi/1836-bodrum-dalis-noktalari.html
http://wowturkey.com/forum/viewtopic.php?t=22363