Dalyan

Dalyan

 

Dalış tutkunları için harika bir organizasyon daha!!

Türkiyenin en gözde beldelerinden olan dalyanda harika dalışlara varmısınız?

 

Konya dalis merkezi

 

Tur Hakkında

 

19-20 Haziran dalyan turu.  Organizasyona dalıcı veya gezici olarak katılabilirsiniz. 

Tur Programı

 

Program:


18 Haziran Cuma akşamı saat 21.30'da Konya Dalış Merkezi’nde buluşup saat 22:00'da Dalyan'a hareket ediyoruz.

19 Haziran Pazartesi sabahı saat 07.00 civarı Dalyan’a varıp otelimize yerleşip kahvaltımızı yaptıktan sonra saat 09.00'da Dalyan Limanından Teknemizle Buluşup Akdenizin eşsiz maviliklerinde maceraya başlıyoruz. 

20 Haziran Salı sabahı ise farklı bir güzergah olan Duvar ve blue cave de dalışlarımızı gerçekleştiriyoruz.
Tüm ekibimiz dalışlarını bitirdikten sonra bu eşsiz güzellikleri geride bırakıp Konya'ya doğru harekete geçiyoruz. 

 

Konaklama yapacağımız otel

http://www.bcspahotel.com/ 

Katılım 25 kişiyle sınırlıdır.

Fiyatlar

FİYATLARIMIZ

DALICI :       1.450 TL      

(15 Haziran Salı günene kadar tur ücretinin ödenmesi gerekmektedir)

(Tanıtım dalışı veya setifikalı dalış yapacaklar için geçerlidir.)

 GEZİCİ :       1.300 TL      

(15 Haziran Salı günene kadar tur ücretinin ödenmesi gerekmektedir)

 

SINGLE OD. FARKI 150 TL
(Otelde tek kalmak isteyen misafirlerimiz için geçerlidir.)
Fiyatlarımıza K.D.V. Dahildir.
 
Fiyata Dahil Olan Hizmetler.
Ulaşım - 1 Gece Otel Konaklama – Toplam 4 Dalış
2 Gün Tekne gezisi - Dalış Malzeme Kirası 
Tekne ve Rehberlik Hizmetleri
Sabah Kahvaltı "Cmrtsi - Pazar " 
Öğle Yemeği (Teknede) "Cmrtsi - Pazar " 
Su altı foto ve videoları
 
Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler.
Akşam yemekleri fiyata dahil değildir.

 

Pandemi kapsamında tüm tedbirler alınmış olup kişiye özel dalış ekipmanları verilcektir.

Foto Galeri

Dalış Bölgesi

 

 

Vatoz koyu:

Ekinciğin hemen ilerisinde akvaryum kadar güzel bir koy bulunmaktadır.Biz kıyının hemen yakınına sığ ve berrak alana demirliyoruz.5 metre derinlikde deniz çimenlerindeb bir tarla mevcuttur.Sol ve sağ tarafda deniz çimenlerinin arkasında koyu çevreleyen dağların deniz altına kadar inen kayalıkları başlar.

Bu eğimlerde amforaları göreceğiz,kayalarda yetişen süngerler,bir çok deniz hıyarı,deniz kestanesi ve tabii çeşitli balıkları da.Eğimin büyük adımlara döndüğü köşenin civarında kumun altına saklanmış avını bekleyen vatozları görebilirsiniz.Eğim 45 metreye kadar devam etmektedir  böylece biz kolaylıkla tecrübeli  dalgıçların seviyesine devam edebiliriz. 

 

Mağara:

Mümkün olan en kısa zamanda sağa Ekinciğe doğru döndüğümüzde kısa sürede 8 metre derinlik civarındaki mağaranın girişine ulaşırız.Giriş oldukça büyüktür böylece çok tecrübeli olmayan dalgıçlar da bir sualtı mağarasına girişin nasıl olduğunu keşfedebilirler.

İlk mağaranın arkasında girişi çok daha küçük olan diğer bir mağara bulunmaktadır ki, sadece tecrübeli dalgıçlar için uygundur.İkinci mağara içine ışık alan bir açıklığa sahipdir ve sudaki ışık oyunları adeta disko ışıkları etkisi yaratır.

Mağaradan ayrıldıktan sonra aşağı 20 30 metrelere doğru indiğimizde büyük bir kaya bulacağız ve amforaları,çeşitli renklerdeki süngerleri,tüp solucanlarını, deniz hıyarlarını, helazonik deniz kabuklarını, deniz yıldızlarını, irili ufaklı balıkları, ahtopotları ve ıstakozları görebiliriz.  

 

Batık:

Teknemiz Kurt’ün enkazının üzerinde aşağı doğru demirleyecek.Kabaca 40 metre uzunluğunda ve 11 yıl once bir sualtı dağının tepesine çarparak batmış olan eski bir gulettir,dipden su yüzeyinin 1 metre altına kadar yükselir.

Kaya açık denizdebinlerce balığın,deniz kestanelerinin,deniz yıldızlarının yaşayıp,doğum yapdıkları sığ bir kayalıkdır.Küçük balıkların bolluğu onları avlayacak olan daha büyük avcı balıklar için cazipdir.

Kurt’ün batığı 7 ila 14 metreler arasında yatmaktadır fakat biz daha fazla kalıntı ve eşyalar görebilirz. Eğer yakından bakabilirseniz yeni batık kalıntısının altında kalmış olan eski kalıntıları görebilirsiniz.

 

Zirve:

Dalış mevkii acemi koyunun hemen yanındadır ve normal olarak dalışa kuzeyden ve acemi koyunun başlangıcına doğru başlarız. Zirve; 40 metre derinlik civarından başlayıp su yüzeyine 2 metreye kadar yükselen bir sualtı dağıdır.

Kuzeyden geldiğimiz gibi ilk önce büyük bir deniz çimenliğini geçeriz, burada hani balıkları ve orfozlar gibi avcı balıklardan gizlenen canlıları görebilirsiniz.Bazen boru balığı kuzeni olan deniz atlarını da görmek mümkündür.

Batıya doğru ilerledikçe  15 – 30 metre derinlik aralığında tüp solucanlarının ve süngerlerin üzerinde yaşadığı  birçok büyük kayalıklar görürüz.Buradan, daha fazla orfoz göreceğimiz acemi koyuna doğru yüzmeye başlarız.

 

Bozburun:

Teknemizi kıyıya  Bozburun olarak bilinen sığ koya demirliyoruz,buranın derinliği en fazla 16 metre civarındadır.Birçok garip şekilli kayalar göreceğimiz bu koy yay şeklindedir.Bunlar tıpkı kumtaşları gibi deniz tarafından yıllarca aşındırılarak mantar şekilli kayalar ve içlerinde büyük delikler olan kayalar biçimlerindedirler.

Bu koyda çok çeşitli balıklar, orfozlar,asker balıkları  ve ahtopotlarla etrafdaki delik ve oyuklarda yaşayan diğer canlıları görebiliriz.

Kıyıdan açığa ilerlediğimizde uçuruma ulaşana kadar derinlik 35 metereye kadar yükselir ,burdaki bir duvar dümdüz aşağı 20 metre daha fazla dalış imkanı verir! Burada uçduğunuz hissine kapılabilirsiniz hatta balıklar bile diklemesine yüzerler. Duvarda sünger ve bitkilerin tüm güzel renklerini görebiliriz.